Ψάχνω να βρω ... ένα γράμμα πονηρό (παιχνίδι)

Απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου, Α' Δημοτικού, σε παιδιά με γενικές - ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και σε άτομα (παιδιά και ενηλίκους) με νοητική υστέρηση, σύνδρομο Down, Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος.

Επιμέρους Στόχοι: Συγκέντρωση, Λεπτή Κινητικότητα, Παρατηρητικότητα, Διερεύνηση - Διάκριση, Ενίσχυση Οπτικής Αντίληψης, Ενίσχυση Απτικής Αντίληψης, Φωνολογική Επίγνωση. 

Περισσότερα...

Παιχνίδι στην αυλή

Ωχ ... νερό να μη βραχώ ! (Ένα παιχνίδι για το προαύλιο.)

Περισσότερα...

Εργασιακό stress

Άρθρο για τις πηγές του εργασιακού στρες

  • Το σύνδρομο "Mobbing"
  • Το σύνδρομο "Burn-out"
Από τα στοιχεία που υπάρχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το στρες που οφείλεται στην εργασία είναι το δεύτερο σε συχνότητα πρόβλημα υγείας που σχετίζεται με την εργασία μετά την οσφυαλγία και επηρεάζει το 28% των εργαζομένων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διαβάστε αρχείο .PDF

Αυτοτραυματική συμπεριφορά

Αυτοτραυματική συμπεριφορά σε παιδιά, εφήβους & νέους με νοητική υστέρηση

Η Αυτοτραυματική Συμπεριφορά (Α.Σ.) είναι μια από τις πιο σοβαρές, δύσκολες στη διαχείρισή τους και καταστροφικές συμπεριφορές που εκδηλώνονται από νεαρά άτομα με νοητική υστέρηση (μαθησιακές μειονεξίες).

Η Α.Σ. έχει επικράτηση 10% σ' αυτό τον πληθυσμό, αλλά ποικίλλει σαν λειτουργία διαφόρων παραγόντων κινδύνου, π.χ. επίπεδο υστέρησης, ηλικία, πλαίσιο διαμονής, ύπαρξη ψυχιατρικής διαταραχής, καθώς και παρουσία αισθητηριακών και επικοινωνιακών ελλειμμάτων. Οι συνηθέστερες, ίσως, λειτουργίες της Α.Σ. είναι: η αναζήτηση προσοχής, η επικοινωνία, η αποφυγή κοινωνικών καταστάσεων και ο αυτοερεθισμός.

Περισσότερα...

Έδρα Σωματείου

Οικοτροφείο