Grundtvig 2008-2010

 
Grundtvig 2008-2010

Περίοδος Υλοποίησης: Αύγουστος 2008 - Ιούλιος 2010.
Τίτλος: "Empowering learners with special needs - methods and intercultural activities"
Χρηματοδότης: Ευρωπαϊκή Επιτροπή & Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), ύψος χρηματοδότησης 16.000 ευρώ.
Αριθμ. Σύμβασης: 2008-1-FI1-GRU06-00109 3


Συμμετέχοντες Φορείς
The College of the Home Mission Society of the Church of Finland. (FIN)
Consorzio Cometa (IT)
Meram Guidance and Research Center (TUR)
Σωματείο "Η ΑΡΓΩ" (GR)

Κεντρική ιδέα της "Σύμπραξης" και προιόν διαπολιτισμικής ανταλλαγής, ορίστηκε η αντίληψη για τη "δημιουργία του κόσμου", όπως αυτή μεταφέρεται στο χρόνο από τις παραδόσεις των λαών.


Αντιπρόσωποι των εταίρων, συναντήθηκαν στην Ιταλία το Φεβρουάριο του 2009, όπου έβαλαν τις βάσεις υλοποίησης της "δράσης".

 


Τον Ιούνιο του 2009, τρεις μαθητές και τρία στελέχη του εκπαιδευτικού προσωπικού του ΑΡΓΩ συναντήθηκαν με τις υπόλοιπες αποστολές των Φιλανδών,
των Ιταλών και των Τούρκων. Στην εβδομάδα δραστηριοτήτων όλες οι ομάδες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την παράδοση της Φιλανδίας και
αυτό που αναφέρει η μυθολογία της χώρας σχετικά με τη "Γέννηση του κόσμου". Επιπλέον οι μαθητές και οι εκπαιδευτές όλων των χωρών,
συνεργάστηκαν σε μουσικοθεατρικά δρώμενα και εργαστήρια.

 


9 – 16 Δεκεμβρίου 2009, εβδομάδα δραστηριοτήτων στην Ελλάδα.

Οι ξένες αποστολές γνώρισαν τη λειτουργία του Κέντρου Ημέρας του Σωματείου «Η ΑΡΓΩ», ήρθαν σε επαφή με την Ελληνική παράδοση και πολιτισμό και έμαθαν πως εξηγείτε μέσα από την Ελληνική μυθολογία η δημιουργία του κόσμου, συμμετέχοντας στην προετοιμασία και την εκτέλεση θεατρικού δρώμενου βασισμένου στο μύθο του Δευκαλίωνα.

Στις 13 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε από όλους τους εταίρους του προγράμματος, εκδήλωση στον Πολυχώρο Απόλλων της Νομαρχίας Πειραιά. (Η αίθουσα παραχωρήθηκε δωρεάν)




 


31 Μαΐου – 6 Ιουνίου 2010, εβδομάδα δραστηριοτήτων στην Τουρκία  (Konya)

Στο Ικόνιο (Konya) είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το Τουρκικό εκπαιδευτικό σύστημα για τα Άτομα με Αναπηρία. Επισκεφθήκαμε Κέντρο Διάγνωσης, αξιολόγησης και υποστήριξης καθώς και ιδρύματα αυτόνομης-ημιαυτόνομης διαβίωσης και Κέντρα απογευματινής απασχόλησης ΑμεΑ.

Μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό γνώρισαν βιωματικά την Τουρκική παράδοση και λαογραφία.

Έδρα Σωματείου

Οικοτροφείο