Πρόγραμμα άθλησης

Η εβδομάδα ξεκινάει αθλητικά, με ενδυνάμωση και φροντίδα της σιλουέτας.Πράξη με τίτλο «Απογευματινές Υπηρεσίες Διημέρευσης σε Άτομα με Νοητική Αναπηρία ή/και Αυτισμό, στο Δήμο Πειραιά και σε όμορους Δήμους» κωδ. ΟΠΣ 5002482 του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ» 2014-2020, Άξονας Προτεραιότητας (09) – «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων – Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής» με τίτλο «Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία»
Περίοδος υλοποίησης: Σεπτέμβριος 2017 – Ιούνιος 2023, αριθμός ωφελουμένων 25.

Παγκόσμια διακήρυξη δικαιωμάτων των ζώων.

Η 4 Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων επειδή συμπίπτει με τη γιορτή του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, προστάτη των ζώων και του περιβάλλοντος.
Είδαμε εκπαιδευτικά βίντεο με ζώα και τα παιδιά ζωγράφισαν το αγαπημένο τους ζώο.


Πράξη με τίτλο «Απογευματινές Υπηρεσίες Διημέρευσης σε Άτομα με Νοητική Αναπηρία ή/και Αυτισμό, στο Δήμο Πειραιά και σε όμορους Δήμους» κωδ. ΟΠΣ 5002482
του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ» 2014-2020, Άξονας Προτεραιότητας (09) – «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων – Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής» με τίτλο «Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία»

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Μιλήσαμε για ατομικά και ομαδικά αθλήματα. Για αθλητές που έχουν διακριθεί στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ στο tennis και σε άλλα αθλήματα! Το κάθε παιδί μας είπε τι άθλημα θα ήθελε να κάνει. Στη συνέχεια κάναμε διάφορες δραστηριότητες λειτουργώντας σαν ομάδα! Σημασία έχει η προσπάθεια και όχι το αποτέλεσμα...


Πράξη με τίτλο «Απογευματινές Υπηρεσίες Διημέρευσης σε Άτομα με Νοητική Αναπηρία ή/και Αυτισμό, στο Δήμο Πειραιά και σε όμορους Δήμους» κωδ. ΟΠΣ 5002482
Περίοδος υλοποίησης: Σεπτέμβριος 2017 – Ιούνιος 2023, αριθμός ωφελουμένων 25.
του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ» 2014-2020, Άξονας Προτεραιότητας (09) – «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων – Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής» με τίτλο «Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία»

Αφιερωμένο στον Στάθη

- Κυρία, δεν θέλω να βραδιάσει.
- Γιατί, παιδί μου;
- Γιατί θα φύγω από την Αργώ.Περισσότερα...

Εκπαιδευτική προβολή

Στο ΚΔΗΦ του Σωματείου "Η ΑΡΓΩ" έλαβε χώρα για πρώτη φορά η συνεργασία του  #TheHappyAct με το #AthensInternationalChildrensFilmFestival στην εκπόνηση εκπαιδευτικών ταινιών για τα σχολεία ειδικής αγωγής. Το ποδαρικό κ την αρχή τα έκανε το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ του Σωματείου "η Αργώ" με την προβολή της ταινίας Το μαγικό φίλτρο. Η ταινία έχει ως θέμα τον αντίκτυπο των ανθρωπίνων ενεργειών στην μόλυνση του περιβάλλοντος και συνοδεύτηκε από αντίστοιχες εκπαιδευτικές δραστηριότητες εμπέδωσης κ δημιουργικότητας. Τόσο τα παιδιά όσο κ οι εκπαιδευτικοί απόλαυσαν την προβολή! Ανυπομονούμε κ για τις επόμενες!Η ταινία περιγράφει μια λίμνη της Ισπανίας στην οποία φθάνουν πολλά είδη ζώων και θεραπευτικών φυτών. Στην λίμνη πάνε για ψάρεμα δύο ψαράδες οι οποίοι όμως ρίχνουν στα νερά τα σκουπίδια κ τα υπολείμματα από το φαγητό τους. Η λίμνη μολύνεται κ τα ψάρια αρρωσταίνουν. Προκειμένου να γίνει κατανοητός ο αντίκτυπος των ανθρώπινων ενεργειών στην μόλυνση του περιβάλλοντος, οι εκπαιδευτικοί αξιοποίησαν την τεχνική της δραματοποίησης τόσο κατά την αφόρμηση όσο και κατά το στάδιο της εμπέδωσης. Κατασκεύασαν μικρογραφία λίμνης με καθαρά νερά κ μια με μολυσμένα γεμάτη απορρίμματα. Στο τέλος, οι μαθητές μόνοι τους κατασκεύασαν μικρά ενυδρεία με ομοιώματα ψαριών
Το μήνυμα για καθαρούς υδάτινους ορίζοντες εστάλη. Απομένει να εφαρμοστεί.

Δραστηριότητα για το απογευματινό πρόγραμμα διημέρευσης στα πλαίσια του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ» 2014-2020, Άξονας Προτεραιότητας (09) – «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων – Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής» με τίτλο «Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία»

28η Οκτωβρίου

28η Οκτωβρίου 2020, η επέτειος του ΟΧΙ.«Απογευματινές Υπηρεσίες Διημέρευσης σε Άτομα με Νοητική Αναπηρία ή/και Αυτισμό, στο Δήμο Πειραιά και σε όμορους Δήμους» κωδ. ΟΠΣ 5002482 Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΤΤΙΚΗ» 2014-2020, Άξονας Προτεραιότητας (09) – «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων – Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής» με τίτλο «Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία»

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

Για την παγκόσμια ημέρα ηλικιωμένων (1η Οκτωβρίου) φτιάξαμε με τα παιδιά κάρτες για τους παππούδες μας και τους πήραμε τηλέφωνο να τους πούμε πόσο πολύ τους αγαπάμε. 

Πράξη με τίτλο «Απογευματινές Υπηρεσίες Διημέρευσης σε Άτομα με Νοητική Αναπηρία ή/και Αυτισμό, στο Δήμο Πειραιά και σε όμορους Δήμους» κωδ. ΟΠΣ 5002482 του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ» 2014-2020, Άξονας Προτεραιότητας (09) – «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων – Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής» με τίτλο «Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία»

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΤΕΧΝΗ

«Εκπαίδευση μέσα από την τέχνη». Χρησιμοποιώντας την τέχνη ως μέσο εξέλιξης της κριτικής σκέψης. Παρατηρώντας έργα τέχνης, διατυπώνουμε τις απόψεις μας και συζητάμε για τα συναισθήματα που μας προκαλούν.

"Απογευματινό πρόγραμμα Διημέρευσης" στα πλαίσια του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ» 2014-2020, Άξονας Προτεραιότητας (09) – «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων – Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής» με τίτλο «Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία»Νέα "κανονικότητα"

Με τη νέα "κανονικότητα" τα μαθήματα μπορούν να γίνουν και στον κήπο !!! μάθημα μουσικής από τον μουσικό του Κέντρου κο Μαυρογιάννη Νικήτα.

Με καλοκαιρινή διάθεση

Αποτύπωση του εαυτού μου και των σκέψεων μου για την εποχή του καλοκαιριού.
Δραστηριότητα τμήματος στα πλαίσια 
της Πράξης με τίτλο «Απογευματινές Υπηρεσίες Διημέρευσης σε Άτομα με Νοητική Αναπηρία ή/και Αυτισμό, στο Δήμο Πειραιά και σε όμορους Δήμους» κωδ. ΟΠΣ 5002482 του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ» 2014-2020, Άξονας Προτεραιότητας (09) – «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων – Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής» με τίτλο «Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία»

 


Επαναλειτουργία ΚΔΗΦ

1η Ιουνίου 2020, το ΚΔΗΦ "Η ΑΡΓΩ" επαναλειτουργεί για τις ανάγκες των 25 ωφελουμένων στα πλαίσια της Πράξης με τίτλο «Απογευματινές Υπηρεσίες Διημέρευσης σε Άτομα με Νοητική Αναπηρία ή/και Αυτισμό, στο Δήμο Πειραιά και σε όμορους Δήμους» κωδ. ΟΠΣ 5002482
και κατόπιν σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που εκδόθηκε στις 22/5/2020 (ΑΔΑ:Ε8Π54ΜΤΛΚ-ΛΗΧ), τηρώντας τα σχετικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.
  1. Προαιρετική προσέλευση ωφελουμένων.
  2. Λειτουργία στο 50% της δυναμικότητας.
  3. Απαγόρευση προσέλευσης των ωφελουμένων που έχουν υποκείμενα νοσήματα ή που στο στενό οικογεναικό τους περιβάλλον υπάρχουν άτομα με υποκείμενα νοσήματα (ΦΕΚ 1856/Β΄/15-5-2020)
  4. Μετακίνηση ωφελουμένων σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 4,5,6 και 7 της ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ.29114/10-5-2020 (κανόνες τήρησης αποστάσεων κλπ .......)
  5. Καθημερινή θερμομέτρηση ωφελούμενων και εργαζομένων.
  6. Λοιπά μέτρα που αναφέρονται στην εγκύκλιο.
Για το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου Δ11/Φ.29/Γ.Π.οικ.19881/691/22-5-2020 δείτε την ΑΔΑ ΑΔΑ:Ε8Π54ΜΤΛΚ-ΛΗΧ

Αναστολή Λειτουργίας

Στις 11 Μαρτίου 2020, το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) ΑμεΑ του Σωματείου "Η ΑΡΓΩ", αναστέλλει την λειτουργία του λόγω της πανδημίας και σύμφωνα με την εγκύκλιο Δ12α/Φ.29/Γ.Π.οικ.12063/339/11-03-2020 ΑΔΑ:6ΜΔ346ΜΤΛΚ-29Ο "μέτρα πρόληψης για την αποφυγή διάδοσης του ιού Covid 19"

Σχολικές Δεξιότητες

Καθημερινή ενασχόληση με τα μαθήματα του σχολείου αλλά και επιπλέον ασκήσεις για συντήρηση και βελτίωση των σχολικών δεξιοτήτων.

«Απογευματινές Υπηρεσίες Διημέρευσης σε Άτομα με Νοητική Αναπηρία ή/και Αυτισμό, στο Δήμο Πειραιά και σε όμορους Δήμους» κωδ. ΟΠΣ 5002482 του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ» 2014-2020, Άξονας Προτεραιότητας (09) – «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων – Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής» με τίτλο «Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία»Επαφή με μια ξένη γλώσσα

Εμπλουτισμός γνώσεων, γνωριμία με ξένη γλώσσα, μία φορά την εβδομάδα σε ομάδα ωφελουμένων του Προγράμματος «Απογευματινές Υπηρεσίες Διημέρευσης σε Άτομα με Νοητική Αναπηρία ή/και Αυτισμό, στο Δήμο Πειραιά και σε όμορους Δήμους» κωδ. ΟΠΣ 5002482 
του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ» 2014-2020, Άξονας Προτεραιότητας (09) – «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων – Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής» με τίτλο «Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία»


Συνάντηση ενημέρωσης γονέων

Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η πρώτη ενημερωτική συνάντηση γονέων για το εκπαιδευτικό έτος 2019-2020. Της συνάντησης προηγήθηκε μουσικοθεατρικό δρώμενο με θέμα τη διαφορετικότητα, προετοιμάστηκε από το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους ωφελούμενους και παρουσιάστηκε στους γονείς μία μέρα μετά την παγκόσμια ημέρα των ατόμων με αναπηρία.Το ΔΙΚΟ ΜΑΣ παραμύθι

Το Διοικητικό Συμβούλιο και όλοι όσοι εργαζόμαστε στο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ του Σωματείου «Η ΑΡΓΩ», αισθανόμαστε υπερήφανοι που η προσπάθεια και η συνεργασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών της πρωινής και της απογευματινής λειτουργίας του Κέντρου, είχαν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία και την ολοκλήρωση του ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ παραμυθιού.


Περισσότερα...

Δραστηριότητα Μουσικοκινητικής

«Ανέκαθεν τα παιδιά δεν συμπαθούν τη μελέτη. Θα προτιμούσαν να παίζουν, και εάν έχετε τα ενδιαφέροντά τους στο επίκεντρο, τότε θα τους επιτρέψετε να μαθαίνουν ενώ παίζουν.» – Carl Orff


ΗΜΕΡΙΔΑ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 16 Οκτωβρίου 2019

Κοινωνικές Ιστορίες


https://ekpaideushdixwsoria.com/2019/06/10/κοινωνικη-ιστορια-πηγαινοντασ-εκδρο/?fbclid=IwAR1OoPjKSuImQOHAEsu4P73jN0OCk6flW6Kg0eqagvm5YKimjNzctPK7Zao

Μουσική Αγωγή

Το θέατρο και η μουσική σε μια υπέροχη συνύπαρξη! Τα παιδιά μας έγιναν μαέστροι αλλά και μουσικοί μιας "φανταστικής" ορχήστρας.

Σελίδα 1 από 4

Έδρα Σωματείου

Οικοτροφείο