Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ

ΣΥΔ Α και ΣΥΔ Β

Το 2022, η αγκαλιά του Σωματείου μας μεγάλωσε, ανοίγοντας δύο νέες Δομές φιλοξενίας στα Καλύβια, τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αργώ», προκειμένου άτομα με ελαφριά, μέτρια και βαριά νοητική υστέρηση, να έχουν μια ευχάριστη, ασφαλή και λειτουργική κατοικία, υπό τη μορφή οικογενειακού περιβάλλοντος.

Σκοπός των Σ.Υ.Δ. «Η Αργώ» είναι η εξασφάλιση του πρωταρχικού δικαιώματος των ενοίκων για ανεξάρτητη διαβίωση, ψυχοκοινωνική αποκατάσταση και ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους.

Οι Στέγες είναι Ανοιχτού τύπου Δομές και μπορούν να φιλοξενήσουν συνολικά 18 άτομα, ηλικίας 18 ετών και άνω. Λειτουργούν σε 24ωρη βάση και παρέχουν περίθαλψη, νοσηλευτική φροντίδα και παρακολούθηση, υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή 5 γευμάτων / ημέρα με διαιτολόγιο καταρτισμένο από Διαιτολόγο. Επίσης, στους ωφελούμενούς μας παρέχεται ψυχαγωγία, διασκέδαση και συμμετοχή σε κοινωνικές εκδηλώσεις εντός και εκτός της Δομής, ένταξη σε πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων καθημερινής ζωής και αυτοεξυπηρέτησης, ένταξη σε πρόγραμμα βελτίωσης μαθησιακών ικανοτήτων και τόσο εξατομικευμένες, όσο και ομαδικές συνεδρίες με τους θεραπευτές.

Οι Σ.Υ.Δ. μας στελεχώνονται από Ψυχίατρο, Κοινωνική Λειτουργό και Ψυχολόγο, Νοσηλευτές και Φροντιστές, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Λογοθεραπευτές, Καθηγητές Προσαρμοσμένης Φυσικής Αγωγής, Καθαριστές, Μάγειρες και Διοικητικούς Υπαλλήλους.

Κατασκευάστηκαν εξολοκλήρου από ίδιους πόρους του Σωματείου και ξεκίνησαν τη λειτουργία τους το 2022 για να δώσουν λύση στη διαρκή αγωνία των γονέων για σταθερή, ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωση των παιδιών τους. 

 

Έδρα Σωματείου

Οικοτροφείο