Επαναλειτουργία ΚΔΗΦΤο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας του Σωματείου Η ΑΡΓΩ, ανταποκρινόμενο στην ανάγκη λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοιού COVID 19, από την 1η Σεπτεμβρίου 2020, λειτουργεί σύμφωνα με τις οδηγίες της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων όπως αυτές διατυπώνονται στην εγκύκλιο με Αρ. Πρωτ.: Δ11/Φ.29/Γ.Π.οικ.19881/691/22-05-2020 και την επικαιροποίησή της με την υπ΄αριθμ. πρωτ. Γ.Π./Δ12/32819/1018/10-09-2020 εγκύκλιο, επίσης της υφυπουργού Εργασίας, με την οποία αίρεται ο περιορισμός του 50% στην προσέλευση των ωφελουμένων.

Σύμφωνα με τις παραπάνω εγκυκλίους, απαγορεύεται η προσέλευση και ΔΕΝ μπορούμε να δεχθούμε ωφελούμενους (παιδιά και ενήλικες) που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες (ΦΕΚ 1856/τ.Β΄/15-05-2020 με βαριά καρδιοπάθεια, με ανθεκτική αρτηριακή υπέρταση, με πνευμονοπάθεια ή και με χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, βαριές νευρολογικές παθήσεις, με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, χρόνια ηπατική ανεπάρκεια, υπέρβαρα με δείκτη μάζας σώματος ΒΜΙ>40, με αρρύθμιστο διαβήτη, ασθενείς που βρίσκονται υπό χημειοθεραπεία, ασθενείς με αιματολογικές κακοήθειες, γυναίκες που κυοφορούν, άτομα άνω των 65 ετών) ή παιδιά που στο άμεσο οικογενειακό περιβάλλον υπάρχει άτομο που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες.

Επιπλέον μέτρα προστασίας.

1. Καθημερινή βραδινή θερμομέτρηση στο σπίτι.
2. Καθημερινή θερμομέτρηση κατά την παραλαβή/προσέλευση
3. Καθημερινή θερμομέτρηση των μελών του προσωπικού και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
4. Το εκπαιδευτικό προσωπικό παραλαμβάνει τους ωφελούμενους (εκπαιδευόμενους) από το όχημα μεταφοράς, πριν την είσοδο στην τάξη φροντίζει για την απολύμανση των χεριών του καθενός, συγκεντρώνει τα μέλη της τάξης στην αίθουσα και φροντίζει κατά το δυνατόν να τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ τους. (1,5 μέτρο)
5. Σε κάθε αίθουσα θα υπάρχουν: αντισηπτικό χεριών, απολυμαντικό επιφανειών, χαρτί, καλάθι απορριμμάτων με καπάκι, πατάκι εισόδου με απολυμαντικό. 
6. Ο εκπαιδευτικός του κάθε τμήματος είναι υπεύθυνος για την τακτική και συχνή απολύμανση των επιφανειών και του εκπαιδευτικού υλικού της τάξης.
7. Κατά τη διαδικασία παροχής υπηρεσίας, εκπαίδευσης, θεραπείας προς τους ωφελούμενους, εκπαιδευτή, θεραπευτή, ιατρό κ.α., είτε από διοικητικό προσωπικό κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Ωστόσο, η χρήση της μάσκας σε ορισμένες περιπτώσεις είναι προαιρετική, όπως π.χ. στις περιπτώσεις ατόμων με αισθητηριακές αναπηρίες ή με διαταραχές αυτιστικού φάσματος, κατόπιν σύστασης από την επιστημονική ομάδα του Κέντρου, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες κάθε συγκεκριμένης περίπτωσης. Όταν είναι απαραίτητο να φαίνεται το πρόσωπο του εκπαιδευτή (π.χ. λογοθεραπεία) συνίσταται η χρήση ασπίδας προσώπου.
8. Αξιοποίηση του φυσικού αερισμού, αποφυγή χρήσης κλιματιστικού, ενώ όπου είναι αναγκαίο να διασφαλίζεται η ορθή χρήση, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. (με ανοικτά παράθυρα)
9. Προσαρμογή των προγραμμάτων παροχής υπηρεσιών σε εξωτερικούς χώρους, όπου αυτό είναι εφικτό, για μείωση στο μέγιστο βαθμό των ωρών συγχρωτισμού. Συνίστανται συχνά διαλείμματα και προαυλισμός ανά τμήμα.
10. Επικέντρωση σε δεξιότητες καθημερινής ζωής και ειδικότερα στην τήρηση των κανόνων προσωπικής υγιεινής. Κάθε ωφελούμενος θα φέρει μαζί του ατομική πετσέτα, μια αλλαξιά ρούχα, εσώρουχα, κάλτσες και κολατσιό. 
11. Κατάρτιση ημερήσιου προγράμματος ατομικής υγιεινής και διαλειμμάτων. Ανά ώρα ή και συχνότερα, κατάλληλο πλύσιμο ή απολύμανση χεριών, επιτήρηση από τους/τις εκπαιδευτικούς για την ορθότητα της διαδικασίας. 
12. Για τους ωφελούμενους συνίσταται : χρήση ατομικής πετσέτας που θα ανανεώνεται καθημερινά με φροντίδα της οικογένειας, ατομικού ποτηριού, η χρήση εκπαιδευτικού υλικού που μπορεί να απολυμανθεί. 
13. Σίτιση: οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν μόνο ελαφρύ κολατσιό, το μεσημεριανό γεύμα καταργείται. Το κολατσιό θα λαμβάνεται είτε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (τραπεζαρία), είτε στον προαύλιο χώρο, ανά τμήμα ή στην τάξη εφόσον οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την παραμονή σε εξωτερικούς χώρους. Θα καταρτισθεί πρόγραμμα και θα αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων.
14. Αναστέλλονται επ΄ αόριστο η πρακτική/κλινική άσκηση φοιτητών και η εθελοντική εργασία.
15. Τα εξωτερικά και τα αθλητικά προγράμματα θα πραγματοποιούνται σε μικρές ομάδες και σε εξωτερικούς χώρους. Είναι δυνατή η χρήση του γυμναστηρίου του Κέντρου σε μικρές ομάδες των 2 έως 3 ατόμων. Τα όργανα θα πρέπει να απολυμαίνονται μετά από κάθε χρήση και ο χώρος να αερίζεται επαρκώς πριν την είσοδο επόμενης ομάδας.
16. Απαγορεύεται στο εξής η είσοδος στο προαύλιο και στους κλειστούς χώρους του ΑΡΓΩ σε κάθε ξένο άτομο. Σε περίπτωση ανάγκης το εισέρχομενο άτομο φέρει υποχρεωτικά μάσκα.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΠΟΠΤΟΥ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ (οδηγίες ΕΟΔΥ):
Σε περίπτωση που μαθητής εμφανίσει συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19, ο μαθητής θα φοράει μάσκα και θα οδηγείται σε ειδικό καλά αεριζόμενο χώρο απομόνωσης, που έχει ήδη προβλεφθεί σε κάθε σχολείο. Θα ειδοποιείται ο γονέας/κηδεμόνας για να παραλάβει τον μαθητή (κατά προτίμηση με μάσκα) και θα ζητείται άμεσα ιατρική αξιολόγηση. Συμφώνα με την κρίση του θεράποντος ιατρού, εφόσον ο μαθητής εμφανίζει συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID- 19, θα πρέπει να γίνει κατά προτεραιότητα το μοριακό διαγνωστικό τεστ.Text Size

Ανακοινώσεις

Δωρεά Desmos

Η Διοίκηση του Σωματείου Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες "Η ΑΡΓΩ", ευχαριστεί θερμά την Desmos Non Profit Foundation για την διαρκή υποστήριξή της.

Έδρα Σωματείου

Οικοτροφείο