Newsletter Φεβρουάριος 2021

Το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας η «Αργώ» σας εύχεται καλό μήνα!!!!Αφήνουμε πίσω μας τον παγωμένο Φεβρουάριο έχοντας ήδη μπει σε ρυθμούς αποκριάς!!!Η πολυπόθητη Άνοιξη ήρθε ελπίζοντας να φέρει μόνο χαρές και εικόνες όμορφες σε όλους μας!!!

Οι όποιες δυσκολίες που διανύουμε αυτόν τον καιρό ενδυνάμωσαν την ανάγκη μας για δημιουργία και ενίσχυσαν, πολλαπλασίασαν το κέφι μας καθώς ο χώρος του σχολείου μας για μαθητές και εκπαιδευτικούς είναι πάνω από όλα ένας χώρος που μας δίνεται η ευκαιρία να επικοινωνήσουμε, να δράσουμε, να δημιουργήσουμε. Μα πάνω από όλα ο χώρος του σχολείου μας υπάρχει για να μοιραζόμαστε και να αισθανόμαστε από κοινού μια πλειάδα συναισθημάτων.

Μοιραζόμαστε λοιπόν μαζί σας μια σειρά από έργα και δράσεις μας, που μαρτυρούν τα ανωτέρω και μεταφέρουν μέσα από εικόνες τη χαρά, την προσπάθεια, τον κόπο αλλά και την απόλαυση της δημιουργίας, όπως αυτή αποτυπώνεται στην έκφραση στα πρόσωπα των μαθητών μας. Παραμένουμε πάντα περήφανοι και έκπληκτοι με το πόσα πολλά πράγματα μπορούν να δημιουργήσουν οι μαθητές μας με πίστη στις δυνάμεις τους και θετική ενίσχυση από τους εκπαιδευτικούς τους.




Οι μαθητές μας «ψηλώνουν» και μεγαλουργούν όταν απολαμβάνουν αληθινά όμορφα ενθαρρυντικά λόγια για όσα μπορούν και καταφέρνουν. Εξάλλου αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που «επικοινωνούμε» τα έργα τους.
Ευχαριστούμε πολύ όλους τους φίλους του Σωματείου μας που μας στηρίζουν ποικιλοτρόπως, μας ενθαρρύνουν και μας ενισχύουν με τη θετική τους ενέργεια και τα λόγια αγάπης τους.
Κλείνοντας και ανανεώνοντας το επόμενό μας ραντεβού για τον επόμενο μήνα μοιραζόμαστε μαζί σας μια ελπιδοφόρα ρήση του Οδυσσέα Ελύτη, όπως την έχουμε αποτυπώσει και σε ένα πρόσφατο έργο μας «Την άνοιξη αν δεν την βρεις τη φτιάχνεις».

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΗΝΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ:
-Προετοιμασία-χειροτεχνίες για τις Απόκριες - στολισμός τάξης
-Εορτασμός Αγίου Βαλεντίνου, String Art
-Πυρογραφία σε ξύλο και σε δέρμα
-Δημιουργία αυτοσχέδιων διαδραστικών παιχνιδιών
-Δραστηριότητες καθημερινής ζωής
-Μουσικές καλημέρες

Τέλος οι μαθητές του σχολείου μας με τη βοήθεια των εκπαιδευτριών τους και σε συνεργασία με το TheHappyAct δημιούργησαν χρήσιμο οπτικοακουστικό υλικό με οδηγίες προφύλαξης από τον κορωνοϊό, για παιδιά κάθε ηλικίας το οποίο μπορείτε να το παρακολουθήσετε στο σύνδεσμο:
https://www.facebook.com/watch/?v=727270284567301

Πράξη με τίτλο «Απογευματινές Υπηρεσίες Διημέρευσης σε Άτομα με Νοητική Αναπηρία ή/και Αυτισμό, στο Δήμο Πειραιά και σε όμορους Δήμους» κωδ. ΟΠΣ 5002482 Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΤΤΙΚΗ» 2014-2020, Άξονας Προτεραιότητας (09) – «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων – Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής» με τίτλο «Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία»

 
Text Size

Ανακοινώσεις

Δωρεά Desmos

Η Διοίκηση του Σωματείου Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες "Η ΑΡΓΩ", ευχαριστεί θερμά την Desmos Non Profit Foundation για την διαρκή υποστήριξή της.

Έδρα Σωματείου

Οικοτροφείο