Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022.

Όμορφες κατασκευές με την τεχνική του dacoupage για τους ωφελούμενους των απογευματινών τμημάτων στα πλαίσια της Πράξης με τίτλο «Απογευματινές Υπηρεσίες Διημέρευσης σε Άτομα με Νοητική Αναπηρία ή/και Αυτισμό, στο Δήμο Πειραιά και σε όμορους Δήμους» κωδ. ΟΠΣ 5002482 του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ» 2014-2020, Άξονας Προτεραιότητας (09) – «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων – Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής» με τίτλο «Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία»
Η δράση ήταν μια πρωτοβουλία της κυρίας Σοφίας Παλόγου, την οποία υλοποίησε μαζί με τους εξαιρετικούς συνεργάτες της, κυρίες Γ. Ορφανού, Κ. Γεωργούλη. Χ. Γεωργούλη και τον κύριο Μ. Μαγκάκη και σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό του ΚΔΗΦ Η ΑΡΓΩ.
Το αποτέλεσμα της δράσης φάνηκε στο χαμόγελο των παιδιών μας.

Χριστουγεννιάτικοι Μπελάδες

Κυριακή 18/12/2022 εκπαιδευτικοί και ωφελούμενοι της Πράξης με τίτλο «Απογευματινές Υπηρεσίες Διημέρευσης σε Άτομα με Νοητική Αναπηρία ή/και Αυτισμό, στο Δήμο Πειραιά και σε όμορους Δήμους» κωδ. ΟΠΣ 5002482 του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ» 2014-2020, Άξονας Προτεραιότητας (09) – «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων – Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής» με τίτλο «Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία» που υλοποιεί το ΚΔΗΦ Σωματείου Η ΑΡΓΩ, συναντηθήκαμε στον Πειραιά, πήραμε το τρένο και πήγαμε στο ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΟΒΑ για να μπλεχτούμε σε ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΚΟΥΣ ΜΠΕΛΑΔΕΣ. Γελάσαμε, τραγουδήσαμε, διασκεδάσαμε και βγάλαμε φωτογραφίες με τους ηθοποιούς. Για μας η αγωγή της ψυχής σε συνδυασμό με την διασκέδαση είναι το σημαντικότερο μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

1ο Παιδικό Φεστιβάλ

Χρώματα, αρώματα και πολλά χαμόγελα στο 1ο Παιδικό Φεστιβάλ 《 Μαζί...και στο παιχνίδι》.
Σκοπός του Φεστιβάλ ήταν η ανάδειξη της αξίας του παιχνιδιού. Ο αυθορμητισμός, η απρόβλεπτη φύση του, η χαρά και η διασκέδαση που το συνοδεύουν υπογραμμίζουν τη σημασία του στην ανάπτυξη των παιδιών.
Μια όμορφη διοργάνωση με παιδαγωγικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα που θα μας μείνει αξέχαστη.

Στα πλαίσια των δράσεων κοινωνικοποίησης - ψυχαγωγίας της Πράξης με τίτλο «Απογευματινές Υπηρεσίες Διημέρευσης σε Άτομα με Νοητική Αναπηρία ή/και Αυτισμό, στο Δήμο Πειραιά και σε όμορους Δήμους» κωδ. ΟΠΣ 5002482 του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ» 2014-2020, Άξονας Προτεραιότητας (09) – «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων – Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής» με τίτλο «Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία»


Cristmas Factory

Η επίσκεψή μας στο χώρο του Christmas Factory, μας γέμισε χαρά και αισιοδοξία. Παίξαμε, δοκιμάσαμε λιχουδιές και κάναμε βόλτα μαζί με τον Άγιο Βασίλη και τους βοηθούς του. Γιατί πάντα θα υπάρχει σε όλους μας αυτή η παιδική ψυχή που θα αναζητά τη χαρά και τα παιδιά μας τη χαρίζουν απλόχερα και καθημερινά.

Μέσα από τα χαμόγελα των παιδιών μας, σας ευχόμαστε ολόψυχα Καλή Χρονιά με υγεία και όμορφες στιγμές!

Πράξη με τίτλο «Απογευματινές Υπηρεσίες Διημέρευσης σε Άτομα με Νοητική Αναπηρία ή/και Αυτισμό, στο Δήμο Πειραιά και σε όμορους Δήμους» κωδ. ΟΠΣ 5002482 του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ» 2014-2020, Άξονας Προτεραιότητας (09) – «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων – Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής» με τίτλο «Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία»

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Επίσκεψη ωφελουμένων στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, οι οποίοι με την προτροπή της εικαστικής ψυχοθεραπεύτριας του μουσείου συμμετείχαν στο έργο L’ Arbre a Palavres του Βέλγου Καλλιτέχνη, Stephan Goldrajch. Το έργο στέλνει μηνύματα για την ειρήνη, την πολυπολιτισμικότητα αλλά και την αξία του να είσαι διαφορετικός, να μπορείς να ομορφύνεις τον κόσμο του οποίου είσαι αναπόσπαστο κομμάτι.

Στο έργο συμμετείχαν ωφελούμενοι από πολλές οργανώσεις εντός και εκτός Ελλάδος που με νήμα δημιούργησαν εκπληκτικές πλεξούδες οι οποίες κόσμησαν το «δέντρο» της ειρήνης και της ζωής.

Πράξη με τίτλο «Απογευματινές Υπηρεσίες Διημέρευσης σε Άτομα με Νοητική Αναπηρία ή/και Αυτισμό, στο Δήμο Πειραιά και σε όμορους Δήμους» κωδ. ΟΠΣ 5002482 του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ» 2014-2020, Άξονας Προτεραιότητας (09) – «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων – Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής» με τίτλο «Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία»


Text Size

Ανακοινώσεις

Δωρεά Desmos

Η Διοίκηση του Σωματείου Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες "Η ΑΡΓΩ", ευχαριστεί θερμά την Desmos Non Profit Foundation για την διαρκή υποστήριξή της.

Έδρα Σωματείου

Οικοτροφείο