Εργαστήριο χειροτεχνίας

Η σύνθεση του τμήματος είναι άτομα ηλικίας από 20 ετών και πάνω με νοητικές και αναπτυξιακές διαταραχές.

Το τμήμα δημιουργήθηκε κατά την υλοποίηση προγράμματος προεπαγγελματικής κατάρτισης την περίοδο 1999 – 2001, όπου οι νέοι/ες εκπαιδεύτηκαν στην κατασκευή απλών μουσικών οργάνων (κρουστών).

 

pic2


pic4

 

Σήμερα, η λειτουργία του τμήματος στηρίζεται σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες όπως ζωγραφική, χειροτεχνία και διάφορες κατασκευές διατηρώντας παράλληλα το χαρακτήρα του Προστατευμένου Εργαστηρίου.

Πραγματοποιούνται κατασκευές από τους εκπαιδευόμενους, βασισμένες στις επιθυμίες και τις δεξιότητές τους, καθώς επίσης και εξατομικευμένα προγράμματα μαθησιακού τύπου, αναλόγως το γνωστικό και μαθησιακό επίπεδο.
Κατά την διάρκεια του εκπαιδευτικού έτους τα μέλη του τμήματος συμμετέχουν στις ετοιμασίες των προϊόντων που διατίθενται στις εορτο-αγορές  (bazaar) του Σωματείου, όπως επίσης ενδέχεται να συμμετέχουν και στην διεκπεραίωση  παραγγελιών σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

 

 

Παράλληλα οι νέοι συμμετέχουν και σε εκπαιδευτικά προγράμματα άλλου χαρακτήρα, για τον εμπλουτισμό της καθημερινότητας, την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων, τη απόκτηση νέων ενδιαφερόντων.
  • Βελτίωση δεξιοτήτων γραφής και ανάγνωσης.
  • Εξοικείωση και χρήση Η/Υ
  • Άθληση.
  • Δραστηριότητες κοινωνικών δεξιοτήτων.

 

Έδρα Σωματείου

Οικοτροφείο