Τεστ αντιγόνου

Την Παρασκευή 6 Μαϊου 2022 κλιμάκιο της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας του Δήμου Πειραιά αποτελούμενο από τις κυρίες Τριανταφύλλου Μαρουσώ, Γκούμα Μαρία και Νομικού Βικεντία, διενεργήθηκε rapid test αντιγόνου στους εργαζόμενους και στο σύνολο των ωφελουμένων του Κέντρου Διημέρευσης του Σωματείου Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες "Η ΑΡΓΩ". Στη δράση ήταν παρούσα και η αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, κυρία Μπουρδάκου Κυριακή, με την οποία είχαμε μία εξαιρετικά γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση σχετική με τα προβλήματα του χώρου και τον Ατόμων με Νοητική Αναπηρία.
Διοίκηση, εργαζόμενοι και εξυπηρετούμενοι του Σωματείου ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Πειραιά και τη Δ/νση Υγείας για τις υπηρεσίες τους.


Πράξη με τίτλο «Απογευματινές Υπηρεσίες Διημέρευσης σε Άτομα με Νοητική Αναπηρία ή/και Αυτισμό, στο Δήμο Πειραιά και σε όμορους Δήμους» κωδ. ΟΠΣ 5002482 του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ» 2014-2020, Άξονας Προτεραιότητας (09) – «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων – Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής» με τίτλο «Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία»Μάρτιος 2022

Καλό μήνα αγαπημένοι μαθητές, γονείς, συνεργάτες και φίλοι του "Αργώ".

Ο Μάρτιος ήταν ένας χειμωνιάτικος μήνας, όμως αυτό δε μας πτόησε καθόλου.
Αρχίσαμε με πολύ κέφι και ξεφάντωμα της Αποκριάς. Διασκεδάσαμε, χορέψαμε και γελάσαμε με την καρδιά μας.
Μόλις ξεμύτησε ο ήλιος..... πήγαμε βόλτα στη θάλασσα. Το θαλασσινό αεράκι μας τόνωσε τη διάθεση και ευχαριστηθήκαμε περίπατο!!!
Στις κρύες μέρες του Μαρτίου βγήκαμε για ζεστή σοκολάτα, γλυκάκι και καλή παρέα.
Χρειάζεται κι αυτό!!!
Η έξοδος θέλει και παρέα.... οπότε στο επόμενο καφεδάκι μας γίναμε πολλοί!!!!

Περισσότερα...

Φεβρουάριος 2022

Καλό μήνα σε όλους τους γονείς, τους φίλους, τους εκπαιδευτικούς και τους συνεργάτες του "Αργώ".
Ο Φεβρουάριος ήταν ένας ευχάριστος μήνας για όλους μας με πολλές δραστηριότητες!!!
Άρχισε με έναν όμορφο περίπατο στο διαδραστικό πάρκο του Φαλήρου. Και με ένα μουσικό καλωσόρισμα από τον Δημήτρη τον μουσικό μας.
Φτιάξαμε ένα όμορφο τραγούδι και το τραγουδήσαμε στα πλαίσια της μουσικής αγωγής, με τη συμμετοχή πολλών τμημάτων. Ακούστε το!!!! Σας το αφιερώνουμε με όλη μας την αγάπη!!
Το συγκρότημα του σχολείου μας " οι Αργοναύτες " έπαιξαν και τραγούδησαν" τα αλάνια" του Τσιτσάνη!! Στα διαλείμματα χορεύουμε και περνάμε όμορφα, γιατί η χαρά και το γέλιο είναι προτεραιότητα μας!!
Στα πλαίσια των μαθητικών δραστηριοτήτων διαβάσαμε ένα όμορφο παραμύθι και εκφράσαμε τα συναισθήματα μας!!
Φτιάξαμε το δέντρο του Χειμώνα, για να μάθουμε να ξεχωρίζουμε τις εποχές!!!
Πήγαμε για ψώνια και μαγειρέψαμε λαχταριστά γλυκά.
Κατασκευάσαμε δωράκια με γλυκίσματα, για τους ερωτευμένους και μη....
Επισκεφθήκαμε τη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά και θαυμάσαμε τους υπέροχους πίνακες.
Περπατήσαμε και εντυπωσιαστήκαμε ανάμεσα σε άγρια ζώα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας!!!
Γυμναστήκαμε, για να είμαστε σε καλή φυσική κατάσταση....
Και τέλος..... μαζέψαμε τα πρώτα λουλούδια της Άνοιξης και στολίσαμε την τραπεζαρία του σχολείου.
Ευχαριστούμε θερμά , τους γονείς, τους φίλους και τους συνεργάτες του "" Αργώ ", για τη συμπαράσταση στο έργο μας!!!
Ένα μεγάλο μπράβο στους μαθητές μας. Τους αξίζει!!!!

Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΤΤΙΚΗ» 2014-2020, Άξονας Προτεραιότητας (09) – «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων – Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής» με τίτλο «Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία


Με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

Την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου είχαμε την τιμή να συναντήσουμε την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και να της παρουσιάσουμε δείγματα των έργων μας στα πλαίσια του μπαζάρ που το Σωματείο μας πραγματοποιεί από τις 20 έως τις 23 Δεκεμβρίου 2021, στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Ευχαριστούμε θερμά την ηγεσία (τον Υπουργό και τον Υφυπουργό), την κυρία Μεγαλοοικονόμου Μαργαρίτα καθώς και όλα τα στελέχη του Υπουργείου για την υπέροχη φιλοξενία.

Δωρεά του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς

Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς, ενόψει των Χριστουγέννων, προσέφερε χαρά σε όλους τους μαθητές του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας "Η ΑΡΓΩ" στον Πειραιά, με δωροεπιταγές  των καταστημάτων παιχνιδιών ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ, αξίας 34 ευρώ η κάθε μία.

Ευχαριστούμε θερμά για το διαρκές και ειλικρινές ενδιαφέρον του Οργανισμού προς το Σωματείο μας!!!

Έδρα Σωματείου

Οικοτροφείο