Μάιος 2022

Καλημέρα και καλό μήνα αγαπημένοι μας μαθητές, γονείς φίλοι και συνεργάτες του Αργώ!!!

Ο Μάης ήταν ένας γεμάτος μήνας με πολλές δραστηριότητες. Τα εξωτερικά προγράμματα ήταν αρκετά, γιατί ο καιρός ήταν ο ιδανικός !!!!! Μετά από έναν βαρύ χειμώνα!!!

Περισσότερα...

Blue Park Pireaus

Στα πλαίσια της δράσης ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Πειραιά, το ΚΔΗΦ του Σωματείου Η ΑΡΓΩ στον Πειραιά συμμετείχε ενεργά στις δραστηριότητες του διήμερου 28 και 29 Μαίου 2022 BLUE RARK PIREAUS με σκοπό να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και ειδικότερα των μικρών παιδιών προς την κατεύθυνση της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
Οργανώσαμε λοιπόν διαδραστικά παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους που μαζί με τους γονείς τους επισκέφθηκαν τον χώρο, και προσπαθήσαμε να διδάξουμε με τρόπο διασκεδαστικό και ευχάριστο αλλά και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για συνύπαρξη με τη διαφορετικότητα.

 

ID Games

Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του ΚΔΗΦ ΠΕΚ/ΑμεΑ στην εκδήλωση παρουσίασης αποτελεσμάτων του Έργου ID GAMES, ο Φορέας μας έδωσε το παρόν την Πέμπτη 26/5/2022 στο Σεράφειο με δέκα ωφελούμενους και δύο εκπαιδευτές. Εκεί ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα και είχαν την ευκαιρία βιωματικής προσέγγισης με την συμμετοχή σε ένα από τα παιγνίδια.


Ημέρες Σταδιοδρομίας 2022

Στις 18 Μαίου 2022 παρευρεθήκαμε στην «Ημέρα Σταδιοδρομίας 2022» που διοργάνωσε το ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου με σκοπό να ενημερωθούν οι γονείς και οι κηδεμόνες για τις επιλογές σπουδών ή απασχόλησης που έχουν οι μαθητές/μαθήτριες του σχολείου μετά την αποφοίτηση τους ή/και την απογευματινή τους απασχόληση μετά τη λήξη του σχολικού ωραρίου.

Το Σωματείο "Η ΑΡΓΩ" εκπροσωπήθηκε από την Κοινωνική Λειτουργό του ΚΔΗΦ στον Πειραιά, κυρία Γεωργούλα Μαρία, η οποία ενημέρωσε γονείς και κηδεμόνες μαθητών του ΕΕΕΕΚ για τις δράσεις και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Σωματείου μας.


Τεστ αντιγόνου

Την Παρασκευή 6 Μαϊου 2022 κλιμάκιο της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας του Δήμου Πειραιά αποτελούμενο από τις κυρίες Τριανταφύλλου Μαρουσώ, Γκούμα Μαρία και Νομικού Βικεντία, διενεργήθηκε rapid test αντιγόνου στους εργαζόμενους και στο σύνολο των ωφελουμένων του Κέντρου Διημέρευσης του Σωματείου Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες "Η ΑΡΓΩ". Στη δράση ήταν παρούσα και η αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, κυρία Μπουρδάκου Κυριακή, με την οποία είχαμε μία εξαιρετικά γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση σχετική με τα προβλήματα του χώρου και τον Ατόμων με Νοητική Αναπηρία.
Διοίκηση, εργαζόμενοι και εξυπηρετούμενοι του Σωματείου ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Πειραιά και τη Δ/νση Υγείας για τις υπηρεσίες τους.


Πράξη με τίτλο «Απογευματινές Υπηρεσίες Διημέρευσης σε Άτομα με Νοητική Αναπηρία ή/και Αυτισμό, στο Δήμο Πειραιά και σε όμορους Δήμους» κωδ. ΟΠΣ 5002482 του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ» 2014-2020, Άξονας Προτεραιότητας (09) – «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων – Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής» με τίτλο «Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία»Έδρα Σωματείου

Οικοτροφείο