Οκτώβριος 2021

Καλή εβδομάδα και καλό μήνα σε όλους τους φίλους και τους συνεργάτες του Σωματείου μας. Το φθινόπωρο καλά κρατεί και μας οδηγεί σε δράσεις και δραστηριότητες που μας ευχαριστούν και μας χαροποιούν.

Περισσότερα...

Σεπτέμβριος 2021

Καλωσορίζουμε το μήνα Οκτώβρη ή αλλιώς «βροχάρη» με διάθεση φθινοπωρινή περιμένοντας τα «δώρα» του...
Με το πέρας του προηγούμενου μηνός δεν χάσαμε την ευκαιρία να δραστηριοποιηθούμε ποιοτικά και ουσιαστικά αξιοποιώντας δημιουργικά το χρόνο μας στα πλαίσια της καθημερινής μας παρουσίας στο σχολείο.
Γίναμε πάλι ομάδα και από κοινού ασχοληθήκαμε με την Τέχνη που τόσο αγαπάμε «αγγίζοντας» έννοιες και συναισθήματα που ξεπηδούν μέσα από την σπουδαία αυτή ενασχόληση.

Επισκεφτήκαμε τον πύργο Βασιλίσσης στο Ίλιον ερχόμενοι πιο κοντά στην ιστορία. Επιπρόσθετα λάβαμε μέρος στο πρόγραμμα «Οργάνωση Γη-Κέντρο της Γης» που  έχει σκοπό την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής και κοινωνικής νοημοσύνης. Αναζητά και προτείνει τρόπους που ο σύγχρονος άνθρωπος μέσα από την μεταβολή του παραδοσιακού συστήματος παραγωγής και κατανάλωσης μπορεί και πετυχαίνει μικρές νίκες στην καθημερινότητα για ένα βιώσιμο μέλλον.
Ολοκληρώνοντας, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής ημέρας σχολικού Αθλητισμού πήραμε μια γεύση από αθλητικές δραστηριότητες και μοιραστήκαμε σκέψεις και ιδέες που αφορούν στην εφαρμογή αθλητικών προγραμμάτων και των ωφελημάτων που πηγάζουν από αυτά σε επίπεδο σωματικής και ψυχικής υγείας των μαθητών μας.

Σε αναμονή των προσεχών δράσεών μας η ομάδα του Σωματείου μας  σας εύχεται δημιουργικό και χαρούμενο μήνα!!!

Πράξη με τίτλο «Απογευματινές Υπηρεσίες Διημέρευσης σε Άτομα με Νοητική Αναπηρία ή/και Αυτισμό, στο Δήμο Πειραιά και σε όμορους Δήμους» κωδ. ΟΠΣ 5002482 Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΤΤΙΚΗ» 2014-2020, Άξονας Προτεραιότητας (09) – «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων – Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής» με τίτλο «Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία»
News letter Μάιος 2021

Αποχαιρετούμε την άνοιξη που μας έδωσε τόση έμπνευση και χρώμα και οραματιζόμαστε ένα δροσερό και ξέγνοιαστο καλοκαίρι!!!


Πάντα οι εναλλαγές των εποχών είναι αφορμή για νέα δημιουργικά ξεκινήματα και φρέσκιες ιδέες…
Αυτό το μήνα δουλέψαμε με διαφορετικά υλικά και εφαρμόσαμε ποικίλες τεχνικές και καλλιτεχνικές εφαρμογές. Επιπρόσθετα γιορτάσαμε, τιμήσαμε τη γιορτή της μητέρας, δημιουργήσαμε κοσμήματα με πολυμερικό πηλό, πειραματιστήκαμε με ένα νέο υλικό το θερμοσυρρικνούμενο χαρτί , προωθήσαμε πρακτικές ανακύκλωσης (δημιουργία βραχιολιών από πεπιεσμένο χαρτί, διακόσμηση γυάλινων μπουκαλιών), ήρθαμε σε μια πρώτη επαφή με την ξυλογλυπτική, αναδείξαμε τη ζωγραφική ικανότητα των μαθητών μας, φτιάξαμε σκουλαρίκια από δέρμα και ξύλο, μιλήσαμε για τις εποχές παίζοντας, δραστηριοποιηθήκαμε και ενεργοποιηθήκαμε μέσω της άσκησης-μάθησης, εορτάσαμε, κάναμε καινούριους φίλους,

Περισσότερα...

Newsletter Απρίλιος 2021

Διανύοντας αισίως τη Μεγάλη Εβδομάδα φροντίσαμε να εκμεταλλευτούμε κάθε σπιθαμή δημιουργικού χρόνου. Με περισσή αγάπη αυτόν τον ιδιαίτερο Απρίλη πήραμε μέρος σε ποικίλες δράσεις και δημιουργήσαμε μια σειρά από χειροποίητα έργα με σκοπό να υποδεχτούμε το Πάσχα.

Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας Αυτισμού - παγκόσμια ημέρα αφύπνισης για τον Αυτισμό, μαθητές και εκπαιδευτές μαζί δημιούργησαν ένα βίντεο με σκοπό να ενημερώσουν, καταγράψουν, αποτυπώσουν μέσω της φωνής των ίδιων των μαθητών με τρόπο απλό και κατανοητό τι είναι ο Αυτισμός και πως αυτός βιώνεται από κάθε άνθρωπο ξεχωριστά.
https://www.facebook.com/362193444170370/videos/820222908613669

Επιπρόσθετα στα πλαίσια διοργάνωσης από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής και του Race for Autism πήραμε μέρος στον εικονικό αγώνα (περπάτημα 3χλμ) με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού για τον αυτισμό. Μαζί με τους μαθητές μας μεταφέραμε και εμείς το δικό μας μήνυμα ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ!!!!
Στο σχολείο μας επίσης δεν χάνουμε ποτέ την ευκαιρία να επικοινωνούμε και να διασκεδάζουμε με πολλή μουσική και τραγούδι…
https://www.facebook.com/362193444170370/videos/201427384789230

Αγαπάμε τις κατασκευές και γι’ αυτό δημιουργήσαμε μαζί με τους μαθητές για τους μαθητές και τις οικογένειές τους χειροποίητα ξύλινα πασχαλινά διακοσμητικά, πασχαλινές κάρτες και φυσικά λαμπάδες σε κάθε λογής μοτίβα και χρώματα!!!

Σύσσωμο το Σωματείο Ναυτικών Γονέων Παιδιών με ειδικές Ανάγκες η «ΑΡΓΩ» εκφράζει προς όλους τους μαθητές και τις οικογένειές τους, τους φίλους, τους συνεργάτες και συμπαραστάτες στο έργο του τις πιο θερμές ευχές με την ελπίδα πως όταν η πανδημία τελειώσει να ανταμώσουμε όλοι και πάλι μαζί!!!

Το φως της Ανάστασης να φέρει ψυχική ανάταση, υγεία και ευημερία στις ζωές όλων μας!!!

Πράξη με τίτλο «Απογευματινές Υπηρεσίες Διημέρευσης σε Άτομα με Νοητική Αναπηρία ή/και Αυτισμό, στο Δήμο Πειραιά και σε όμορους Δήμους» κωδ. ΟΠΣ 5002482 Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΤΤΙΚΗ» 2014-2020, Άξονας Προτεραιότητας (09) – «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων – Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής» με τίτλο «Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία»

 

ΠΑΣΧΑ 2021

Έδρα Σωματείου

Οικοτροφείο