"Μήδεια"

Το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) του Σωματείου "Η ΑΡΓΩ", παρέμεινε κλειστό λόγω της κακοκαιρίας "Μήδεια" από 15 έως 18 Φεβρουαρίου 2021, σύμφωνα με τις υπ’ αριθμ.πρωτ.:Δ11/Γ.Π.οικ.6925/204/15.02.2021 και υπ’ αριθμ. πρωτ. 778/16.02.2021, αποφάσεις της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.


Test Covid19

Τελευταίο τεστ 2 και 3 Φεβρουαρίου 2021.

Newsletter Ιανουάριος 2021

Κύλησε και ο πρώτος μήνας του έτους…Ελπίζουμε να σας βρίσκει όλους καλά στην υγεία σας και με πίστη πως όλα θα πάνε καλύτερα και όλοι θα μπορέσουμε και πάλι να βρούμε τους κανονικούς μας ρυθμούς.
Εδώ στο «Αργώ» συνεχίζουμε με κέφι τις εκπαιδευτικές μας δράσεις με αποδέκτες τους ωφελούμενους του Κέντρου μας μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων ανάλογα με την εποχή, το ενδιαφέρον και τις ανάγκες των παιδιών.
Οι μαθητές μας δίνουν το έναυσμα και οι εκπαιδευτικοί φροντίζουν με κάθε τρόπο να ενισχύσουν, να προάγουν και να αναδείξουν τις ικανότητες και τα ταλέντα τους.
Στην ειδική αγωγή η εκπαιδευτική μέθοδος της παρατήρησης αποτελεί σπουδαίο εργαλείο στα χέρια των εκπαιδευτών γιατί μπορούν μέσω αυτής της διαδικασίας να έρθουν σε στενότερη επαφή με τα παιδιά και να τα κατανοήσουν καλύτερα. Στόχος είναι η καλύτερη προσέγγιση των παιδιών βάσει των δικών τους επιθυμιών, ενασχολήσεων και συνηθειών.
Είναι σαφώς λανθασμένη η προσέγγιση να προσαρμόσουμε τα μη νευροτυπικά αναπτυσσόμενα παιδιά στο δικό μας κόσμο. Θα πρέπει εμείς να προσπαθήσουμε να εισέλθουμε στο δικό τους κόσμο αν και όσο αυτά μας το επιτρέπουν. Έργο του επιστήμονα είναι αυτό ακριβώς να βρίσκει κάθε φορά τον ανάλογο τρόπο για να το πραγματοποιεί αυτό…
Πιο κάτω σας παρουσιάζουμε ενδεικτικά φωτογραφικό υλικό από όμορφες δημιουργικές και ευχάριστες στιγμές μας.
Καλή συνέχεια και καλά αντάμωση μέχρι την επόμενή μας συνάντηση!!!

Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΤΤΙΚΗ» 2014-2020, Άξονας Προτεραιότητας (09) – «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων – Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής» με τίτλο «Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία»

Newsletter Δεκέμβριος 2020

Αγαπητοί μας φίλοι
Όλοι εμείς που βρισκόμαστε στο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ του Σωματείου Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Η ΑΡΓΩ», σας ευχόμαστε ένα δημιουργικό νέο έτος, με υγεία, θετική διάθεση, αισιοδοξία, ευημερία και όμορφες στιγμές χωρίς φόβο.
Ο Δεκέμβριος ήταν μήνας προσμονής, ελπίδας και προσφοράς με άρωμα Χριστουγέννων και προετοιμασίες για τη γιορτινή περίοδο.
Οι ωφελούμενοί μας συμμετείχαν στην κατασκευή επίκαιρων προϊόντων και στην παρασκευή εδεσμάτων που «μύριζαν» Χριστούγεννα, τηρώντας πάντα όλους τους κανόνες υγιεινής και ατομικής προστασίας με τη χρήση μάσκας και τη διενέργεια συχνών τεστ για τον νέο κορωνοϊό από στελέχη της κινητής μονάδας του ΕΟΔΥ.Περισσότερα...

Newsletter Νοέμβριος 2020

Καλό μήνα με υγεία και δημιουργία από την Ομάδα του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑΜΕΑ η «ΑΡΓΩ»
Ο μήνας αυτός καθώς και ο χειμώνας μάς βρίσκει σε συνθήκες πρωτόγνωρες και αλλιώτικες. Παρά τις δυσκολίες και την αλλαγή στη καθημερινή ροή των δραστηριοτήτων και των προγραμμάτων μας προσπαθούμε καθημερινά μέσα από πλήθος δημιουργικών στιγμών και ενασχολήσεων να εμφυσήσουμε στα παιδιά τη λαχτάρα της δημιουργίας καθώς και να τους προσφέρουμε μια χαλαρή και πιο αισιόδοξη διάθεση αντιμετώπισης και θεώρησης των τεκταινόμενων.

Περισσότερα...

Έδρα Σωματείου

Οικοτροφείο