Με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

Την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου είχαμε την τιμή να συναντήσουμε την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και να της παρουσιάσουμε δείγματα των έργων μας στα πλαίσια του μπαζάρ που το Σωματείο μας πραγματοποιεί από τις 20 έως τις 23 Δεκεμβρίου 2021, στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Ευχαριστούμε θερμά την ηγεσία (τον Υπουργό και τον Υφυπουργό), την κυρία Μεγαλοοικονόμου Μαργαρίτα καθώς και όλα τα στελέχη του Υπουργείου για την υπέροχη φιλοξενία.

Δωρεά του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς

Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς, ενόψει των Χριστουγέννων, προσέφερε χαρά σε όλους τους μαθητές του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας "Η ΑΡΓΩ" στον Πειραιά, με δωροεπιταγές  των καταστημάτων παιχνιδιών ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ, αξίας 34 ευρώ η κάθε μία.

Ευχαριστούμε θερμά για το διαρκές και ειλικρινές ενδιαφέρον του Οργανισμού προς το Σωματείο μας!!!

Οκτώβριος 2021

Καλή εβδομάδα και καλό μήνα σε όλους τους φίλους και τους συνεργάτες του Σωματείου μας. Το φθινόπωρο καλά κρατεί και μας οδηγεί σε δράσεις και δραστηριότητες που μας ευχαριστούν και μας χαροποιούν.

Περισσότερα...

Σεπτέμβριος 2021

Καλωσορίζουμε το μήνα Οκτώβρη ή αλλιώς «βροχάρη» με διάθεση φθινοπωρινή περιμένοντας τα «δώρα» του...
Με το πέρας του προηγούμενου μηνός δεν χάσαμε την ευκαιρία να δραστηριοποιηθούμε ποιοτικά και ουσιαστικά αξιοποιώντας δημιουργικά το χρόνο μας στα πλαίσια της καθημερινής μας παρουσίας στο σχολείο.
Γίναμε πάλι ομάδα και από κοινού ασχοληθήκαμε με την Τέχνη που τόσο αγαπάμε «αγγίζοντας» έννοιες και συναισθήματα που ξεπηδούν μέσα από την σπουδαία αυτή ενασχόληση.

Επισκεφτήκαμε τον πύργο Βασιλίσσης στο Ίλιον ερχόμενοι πιο κοντά στην ιστορία. Επιπρόσθετα λάβαμε μέρος στο πρόγραμμα «Οργάνωση Γη-Κέντρο της Γης» που  έχει σκοπό την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής και κοινωνικής νοημοσύνης. Αναζητά και προτείνει τρόπους που ο σύγχρονος άνθρωπος μέσα από την μεταβολή του παραδοσιακού συστήματος παραγωγής και κατανάλωσης μπορεί και πετυχαίνει μικρές νίκες στην καθημερινότητα για ένα βιώσιμο μέλλον.
Ολοκληρώνοντας, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής ημέρας σχολικού Αθλητισμού πήραμε μια γεύση από αθλητικές δραστηριότητες και μοιραστήκαμε σκέψεις και ιδέες που αφορούν στην εφαρμογή αθλητικών προγραμμάτων και των ωφελημάτων που πηγάζουν από αυτά σε επίπεδο σωματικής και ψυχικής υγείας των μαθητών μας.

Σε αναμονή των προσεχών δράσεών μας η ομάδα του Σωματείου μας  σας εύχεται δημιουργικό και χαρούμενο μήνα!!!

Πράξη με τίτλο «Απογευματινές Υπηρεσίες Διημέρευσης σε Άτομα με Νοητική Αναπηρία ή/και Αυτισμό, στο Δήμο Πειραιά και σε όμορους Δήμους» κωδ. ΟΠΣ 5002482 Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΤΤΙΚΗ» 2014-2020, Άξονας Προτεραιότητας (09) – «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων – Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής» με τίτλο «Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία»
News letter Μάιος 2021

Αποχαιρετούμε την άνοιξη που μας έδωσε τόση έμπνευση και χρώμα και οραματιζόμαστε ένα δροσερό και ξέγνοιαστο καλοκαίρι!!!


Πάντα οι εναλλαγές των εποχών είναι αφορμή για νέα δημιουργικά ξεκινήματα και φρέσκιες ιδέες…
Αυτό το μήνα δουλέψαμε με διαφορετικά υλικά και εφαρμόσαμε ποικίλες τεχνικές και καλλιτεχνικές εφαρμογές. Επιπρόσθετα γιορτάσαμε, τιμήσαμε τη γιορτή της μητέρας, δημιουργήσαμε κοσμήματα με πολυμερικό πηλό, πειραματιστήκαμε με ένα νέο υλικό το θερμοσυρρικνούμενο χαρτί , προωθήσαμε πρακτικές ανακύκλωσης (δημιουργία βραχιολιών από πεπιεσμένο χαρτί, διακόσμηση γυάλινων μπουκαλιών), ήρθαμε σε μια πρώτη επαφή με την ξυλογλυπτική, αναδείξαμε τη ζωγραφική ικανότητα των μαθητών μας, φτιάξαμε σκουλαρίκια από δέρμα και ξύλο, μιλήσαμε για τις εποχές παίζοντας, δραστηριοποιηθήκαμε και ενεργοποιηθήκαμε μέσω της άσκησης-μάθησης, εορτάσαμε, κάναμε καινούριους φίλους,

Περισσότερα...

Έδρα Σωματείου

Οικοτροφείο