Newsletter Νοέμβριος 2020

Καλό μήνα με υγεία και δημιουργία από την Ομάδα του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑΜΕΑ η «ΑΡΓΩ»
Ο μήνας αυτός καθώς και ο χειμώνας μάς βρίσκει σε συνθήκες πρωτόγνωρες και αλλιώτικες. Παρά τις δυσκολίες και την αλλαγή στη καθημερινή ροή των δραστηριοτήτων και των προγραμμάτων μας προσπαθούμε καθημερινά μέσα από πλήθος δημιουργικών στιγμών και ενασχολήσεων να εμφυσήσουμε στα παιδιά τη λαχτάρα της δημιουργίας καθώς και να τους προσφέρουμε μια χαλαρή και πιο αισιόδοξη διάθεση αντιμετώπισης και θεώρησης των τεκταινόμενων.

 

Oι εκπαιδευτικοί του Σωματείου μας εκπονούν εξατομικευμένα προγράμματα για τους ωφελούμενους λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες κάθε μαθητή ως διαφορετική οντότητα και προσωπικότητα.
Στα αντίστοιχα τμήματα οι εκπαιδευτικοί δουλεύουν μαζί με τους μαθητές μας τη μαθησιακή καλλιέργεια και λειτουργία, τη γνωστική ανάπτυξη της συμπεριφοράς καθώς και δραστηριότητες καθημερινής ζωής και διαβίωσης.

Στο ΑΡΓΩ λειτουργούν δυο Προστατευμένα Εργαστήρια, το Ξυλουργείο και το Εργαστήριο Γενικής Χειροτεχνίας. Προϊόντα των Εργαστηρίων μας εκτίθενται κάθε χρόνο στα Μπαζάρ Χριστουγέννων, Πάσχα και καλοκαιριού. Φέτος λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν προκύψει λόγω πανδημίας το Μπαζάρ των Χριστουγέννων δεν θα πραγματοποιηθεί. Ως εκ τούτου για τα προϊόντα μας θα ενημερώνεστε από τη σελίδα του Κέντρου μας στο facebook.

Όλα τα προϊόντα είναι χειροποίητα και έχουν κατασκευαστεί από τους εκπαιδευόμενους των εργαστηρίων με τη βοήθεια των εκπαιδευτών τους.
Μέχρι την επόμενη μας διαδικτυακή συνάντηση να σας ευχηθούμε ένα καράβι γεμάτο ευχές να πλέει σε γαλήνιες θάλασσες και μια σακούλα με δώρα αυτά που ο καθένας επιθυμεί και ονειρεύεται. Ας προσπαθήσουμε όλοι να κάνουμε αυτές τις ξεχωριστές γιορτές όσο γίνεται πιο ζεστές ο καθένας με τον τρόπο του.
Καλή δύναμη σε όλους σας και καλή συνέχεια!!!
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟ:
- Προετοιμασία για τα Χριστούγεννα (χριστουγεννιάτικες κατασκευές, δώρα, στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου, διακόσμηση τάξης)
- Κατασκευές, χειροτεχνίες
- Δείγματα μικροτεχνίας
- Εορτασμός γενεθλίων με φίλους
- Συνεργασία #TheHappyAct & #AthensInternationalChildrensFilmFestival με σκοπό την εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων-προβολή ταινιών για τα σχολεία ειδικής αγωγής
- Δημιουργία DIY βίντεο με δημιουργίες μαθητών
Πράξη με τίτλο «Απογευματινές Υπηρεσίες Διημέρευσης σε Άτομα με Νοητική Αναπηρία ή/και Αυτισμό, στο Δήμο Πειραιά και σε όμορους Δήμους» κωδ. ΟΠΣ 5002482 Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΤΤΙΚΗ» 2014-2020, Άξονας Προτεραιότητας (09) – «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων – Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής» με τίτλο «Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία»


Text Size

Ανακοινώσεις

Δωρεά Desmos

Η Διοίκηση του Σωματείου Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες "Η ΑΡΓΩ", ευχαριστεί θερμά την Desmos Non Profit Foundation για την διαρκή υποστήριξή της.

Έδρα Σωματείου

Οικοτροφείο