News letter Μάιος 2021

Αποχαιρετούμε την άνοιξη που μας έδωσε τόση έμπνευση και χρώμα και οραματιζόμαστε ένα δροσερό και ξέγνοιαστο καλοκαίρι!!!


Πάντα οι εναλλαγές των εποχών είναι αφορμή για νέα δημιουργικά ξεκινήματα και φρέσκιες ιδέες…
Αυτό το μήνα δουλέψαμε με διαφορετικά υλικά και εφαρμόσαμε ποικίλες τεχνικές και καλλιτεχνικές εφαρμογές. Επιπρόσθετα γιορτάσαμε, τιμήσαμε τη γιορτή της μητέρας, δημιουργήσαμε κοσμήματα με πολυμερικό πηλό, πειραματιστήκαμε με ένα νέο υλικό το θερμοσυρρικνούμενο χαρτί , προωθήσαμε πρακτικές ανακύκλωσης (δημιουργία βραχιολιών από πεπιεσμένο χαρτί, διακόσμηση γυάλινων μπουκαλιών), ήρθαμε σε μια πρώτη επαφή με την ξυλογλυπτική, αναδείξαμε τη ζωγραφική ικανότητα των μαθητών μας, φτιάξαμε σκουλαρίκια από δέρμα και ξύλο, μιλήσαμε για τις εποχές παίζοντας, δραστηριοποιηθήκαμε και ενεργοποιηθήκαμε μέσω της άσκησης-μάθησης, εορτάσαμε, κάναμε καινούριους φίλους,


Το πιο σημαντικό όμως πέρα και πάνω από όλα αυτά είναι η ίδια η χαρά της δημιουργίας, το πάθος να καταπιάνεσαι με ένα υλικό και να το μεταμορφώνεις, η ικανοποίηση και η υπερηφάνεια που νιώθεις για το αποτέλεσμα. Ο ενθουσιασμός που αντικρίζεις στα μάτια των παιδιών όταν τα επιβραβεύεις είναι το απόλυτο συναίσθημα ευχαρίστησης και το έναυσμα να δουλέψεις μαζί τους κι άλλο κι άλλο…με σκοπό την ανακάλυψη των ταλέντων τους!
Σας αποχαιρετούμε με όμορφες εικόνες από την καθημερινότητά μας και ευχόμαστε σε όλους σας καλή συνέχεια και καλή δύναμη με ό,τι καταπιάνεστε!!!


Πράξη με τίτλο «Απογευματινές Υπηρεσίες Διημέρευσης σε Άτομα με Νοητική Αναπηρία ή/και Αυτισμό, στο Δήμο Πειραιά και σε όμορους Δήμους» κωδ. ΟΠΣ 5002482 Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΤΤΙΚΗ» 2014-2020, Άξονας Προτεραιότητας (09) – «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων – Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής» με τίτλο «Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία»

Text Size

Ανακοινώσεις

Δωρεά Desmos

Η Διοίκηση του Σωματείου Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες "Η ΑΡΓΩ", ευχαριστεί θερμά την Desmos Non Profit Foundation για την διαρκή υποστήριξή της.

Έδρα Σωματείου

Οικοτροφείο